Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@22:59:08 GMT

اعمال روز سوم شعبان

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۶۱۱۷۳

اعمال روز سوم شعبان

خبرگزاري آريا -
اعمال شب و روز سوم شعبان
سومين روز ماه شعبان روز بسيار مبارکي است و در اين روز حضرت حسين بن علي عليه السّلام متولّد شد. در روز سوم شعبان مستحب است که اعمالي را انجام دهيد که در ادامه توضيح داده شده است.
ولادت امام حسين (ع) در روز سوم شعبان:
در روز سوم شعبان سال چهارم هجري، خانه حضرت زهرا (س) و امام علي(ع) غرق سرور و شادي بود، چرا که دومين فرزند دلبندشان امام حسين(ع) پا در عرصه خاکي نهاد و به اين ترتيب پنجمين معصوم از خاندان آل‌ الله در آسمان عصمت و طهارت طلوع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روزه روز سوم شعبان:
روز سوّم شعبان روز بسيار مباركى است، شيخ طوسى در كتاب «مصباح» فرموده است: در اين روز حضرت‏ حسين بن على عليهما السّلام متولّد شد، و در چنين روزى توقيع [دست نوشت] شريف به سوى قاسم بن علاء همدانى وكيل‏ حضرت امام حسن عسگرى عليه السّلام بيرون آمد كه: مولايمان امام حسين عليه السّلام در روز پنجشنبه سوم شعبان متولّد شد، پس‏ آن روز را روزه بگير و دعاي زير را بخوان.
دعاي روز سوم ماه شعبان:
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ الْمَوْلُودِ فِي هَذَا الْيَوْمِ الْمَوْعُودِ بِشَهَادَتِهِ قَبْلَ اسْتِهْلالِهِ وَ وِلادَتِهِ بَكَتْهُ السَّمَاءُ وَ مَنْ فِيهَا وَ الْأَرْضُ وَ مَنْ عَلَيْهَا وَ لَمَّا يَطَأْ [يُطَأْ] لابَتَيْهَا قَتِيلِ الْعَبْرَةِ وَ سَيِّدِ الْأُسْرَةِ الْمَمْدُودِ بِالنُّصْرَةِ يَوْمَ الْكَرَّةِ الْمُعَوَّضِ مِنْ قَتْلِهِ أَنَّ الْأَئِمَّةَ مِنْ نَسْلِهِ وَ الشِّفَاءَ فِي تُرْبَتِهِ وَ الْفَوْزَ مَعَهُ فِي أَوْبَتِهِ وَ الْأَوْصِيَاءَ مِنْ عِتْرَتِهِ بَعْدَ قَائِمِهِمْ وَ غَيْبَتِهِ حَتَّى يُدْرِكُوا الْأَوْتَارَ وَ يَثْأَرُوا الثَّارَ وَ يُرْضُوا الْجَبَّارَ وَ يَكُونُوا خَيْرَ أَنْصَارٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِمْ مَعَ اخْتِلافِ اللَّيْلِ وَ النَّهَارِ اللَّهُمَّ فَبِحَقِّهِمْ إِلَيْكَ أَتَوَسَّلُ وَ أَسْأَلُ سُؤَالَ مُقْتَرِفٍ مُعْتَرِفٍ مُسِي ءٍ إِلَى نَفْسِهِ مِمَّا فَرَّطَ فِي يَوْمِهِ وَ أَمْسِهِ يَسْأَلُكَ الْعِصْمَةَ إِلَى مَحَلِّ رَمْسِهِ ،
خدايا از تو مى خواهم به حق مولود د راين روز، که به شهادتش وعده داده شد پيش از برخاستن صدايش و قبل از ولادتش، آسمان و هرکه در آن است، زمين و هر که بر آن است بر او گريست درحالى که هنوز قدم در جهان نگذاشته بود، کشته اشک، سرور خاندان، مدديافته به يارى، روز بازگشت، پاداش شهادتش اينکه امامان از نسل اويند، و شفا در کام اوست، و پيروزى با اوست درگاه بازگشتش، و جانشينان از خاندانش پس از قيام کننده شان و غيبت او، تا انتقام گيرند و خون خواهى نمايند، و حضرت جبّار را خشنود سازند و بهترين ياران دين حق شوند، درود خدا بر ايشان همگام با رفت وآمد شب و روز خدايا! به حق آنان به تو توسّل ميجويم و از تو درخواست ميکنم درخواست گنهکار معترف به گناه و بد کرده به خود با امورى که در امروز ديروزش کوتاهى نموده، از تو تا هنگام رفتن در گورش پناه مي خواهد،
اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ عِتْرَتِهِ وَ احْشُرْنَا فِي زُمْرَتِهِ وَ بَوِّئْنَا مَعَهُ دَارَ الْكَرَامَةِ وَ مَحَلَّ الْإِقَامَةِ اللَّهُمَّ وَ كَمَا أَكْرَمْتَنَا بِمَعْرِفَتِهِ فَأَكْرِمْنَا بِزُلْفَتِهِ وَ ارْزُقْنَا مُرَافَقَتَهُ وَ سَابِقَتَهُ وَ اجْعَلْنَا مِمَّنْ يُسَلِّمُ لِأَمْرِهِ وَ يُكْثِرُ الصَّلاةَ عَلَيْهِ عِنْدَ ذِكْرِهِ وَ عَلَى جَمِيعِ أَوْصِيَائِهِ وَ أَهْلِ أَصْفِيَائِهِ الْمَمْدُودِينَ مِنْكَ بِالْعَدَدِ الاثْنَيْ عَشَرَ النُّجُومِ الزُّهَرِ وَ الْحُجَجِ عَلَى جَمِيعِ الْبَشَرِ اللَّهُمَّ وَ هَبْ لَنَا فِي هَذَا الْيَوْمِ خَيْرَ مَوْهِبَةٍ وَ أَنْجِحْ لَنَا فِيهِ كُلَّ طَلِبَةٍ كَمَا وَهَبْتَ الْحُسَيْنَ لِمُحَمَّدٍ جَدِّهِ وَ عَاذَ فُطْرُسُ بِمَهْدِهِ فَنَحْنُ عَائِذُونَ بِقَبْرِهِ مِنْ بَعْدِهِ نَشْهَدُ تُرْبَتَهُ وَ نَنْتَظِرُ أَوْبَتَهُ آمِينَ رَبَّ الْعَالَمِينَ.
خدايا! بر محمّد و خاندانش درود فرست، و ما را در جمع او محشور کن، و همراه وى در بهشت و جايگاه ابدى جاى ده. خدايا! همچنان که ما را به شناسايى اش گرامى داشتى پس ما را به تقرّب به آن حضرت گرامى دار، و رفاقت و سابقه محبّت با او را روزي ما فرما، و ما را از کسانى قرار ده که فرمانش را تسليم مى شوند، و به هنگام بردن نامش صلوات زياد بر او ميفرستند، و هم بر همه جانشينان و خاندان برگزيده اش، آن يارى شدگان از سوى تو به عدد دوازده، آن ستارگان درخشانند، و حجّتهاى الهى بر تمام بشر، خدايا! ببخش بر ما در اين روز بهترين بخشش را، و برآور براى ما هر خواسته اى را، چنان که حسين را به محمّد بخشيدى، و فطرس به گهواره اش پناهنده شد، و ما پناهنده به مزار اوييم پس از شهادتش، بر تربتش حاضر مى شويم و بازگشتش را انتظار مى کشيم، آمين اى پروردگار جهانيان.
بعد از اين دعا، ميخوانى دعاى امام حسين عليه السّلام را، و اين اخرين دعاى آن حضرت است در روزى که دشمنانش فزونى گرفتند، يعنى روز عاشورا:
اللَّهُمَّ أَنْتَ مُتَعَالِي الْمَكَانِ عَظِيمُ الْجَبَرُوتِ شَدِيدُ الْمِحَالِ غَنِيٌّ عَنِ الْخَلائِقِ عَرِيضُ الْكِبْرِيَاءِ قَادِرٌ عَلَى مَا تَشَاءُ قَرِيبُ الرَّحْمَةِ صَادِقُ الْوَعْدِ سَابِغُ النِّعْمَةِ حَسَنُ الْبَلاءِ قَرِيبٌ إِذَا دُعِيتَ مُحِيطٌ بِمَا خَلَقْتَ قَابِلُ التَّوْبَةِ لِمَنْ تَابَ إِلَيْكَ قَادِرٌ عَلَى مَا أَرَدْتَ وَ مُدْرِكٌ مَا طَلَبْتَ وَ شَكُورٌ إِذَا شُكِرْتَ وَ ذَكُورٌ إِذَا ذُكِرْتَ أَدْعُوكَ مُحْتَاجا وَ أَرْغَبُ إِلَيْكَ فَقِيرا وَ أَفْزَعُ إِلَيْكَ خَائِفا وَ أَبْكِي إِلَيْكَ مَكْرُوبا وَ أَسْتَعِينُ بِكَ ضَعِيفا وَ أَتَوَكَّلُ عَلَيْكَ كَافِيا احْكُمْ بَيْنَنَا وَ بَيْنَ قَوْمِنَا [بِالْحَقِ ] فَإِنَّهُمْ غَرُّونَا وَ خَدَعُونَا وَ خَذَلُونَا وَ غَدَرُوا بِنَا وَ قَتَلُونَا وَ نَحْنُ عِتْرَةُ نَبِيِّكَ وَ وَلَدُ [وُلْدُ] حَبِيبِكَ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الَّذِي اصْطَفَيْتَهُ بِالرِّسَالَةِ وَ ائْتَمَنْتَهُ عَلَى وَحْيِكَ فَاجْعَلْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا فَرَجا وَ مَخْرَجا بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ .
خدايا تو بلندمرتبه و بزرگ جبروتى و در عذاب بس سخت گيري، از آفريدگان بى نيازى، کبريايي ات فراگير است، بر هرچه ميخواهى توانايى، رحمتت به بندگان نزديک است، وعده ات راست، نعمتت کامل، و آزمونت نيکوست، هنگاميکه خوانده شوى بسيار نزديکى، به آنچه آفريدى احاطه دارى، براى آن که توبه کند پذيراى توبه اى، بر هرچه اراده کنى توانايى، و آنچه را بجويى به دست آورى، هرگاه سپاس شوى، سپاس پذيرى، و هرگاه ياد شوى ياد کنى، از سر نياز تو را ميخوانم، و با احتياج به سوى تو ميل ميکنم، و بيمناک به جانب تو پناه مى آورم و غمگين به درگاهت گريه ميکنم، و در کمال ناتوانى از تو کمک ميخواهم، و براى کفايت امورم بر تو توکّل مى نمايم، بين ما و بين قوم ما [به حق] داورى کن که آنان ما را فريفتند، و به ما نيرنگ زدند و از يارى ما دست کشيدند، و با ما بى وفايى نمودند و ما را کشتند، و حال آنکه ما عترت پيامبر تو، و فرزند محبوب تو محمّد بن عبد اللّه هستيم، آن که او را به رسالت برگزيدى، و بر وحى خود امين قرار دادى، در کار ما گشايش و راه رهايى از مشکل قرار ده، به مهرت اى مهربان ترين مهربانان.
ابن عيّاش گفت: از حسين بن على بن سفيان بزوفرى شنيدم، که ميگفت: امام صادق عليه السّلام اين دعا را، در اين روز ميخواند و نيز فرمود اين دعا از دعاهاى روز سوم شعبان، روز ولادت امام حسين عليه السّلام است.
اعمال روز سوم شعبان مصادف با ولادت امام حسين (ع)
نماز شب سوم شعبان:
ابراهيم بن علي کفعمي در مصباح به نقل از پيامبر (ص) آورده است که فرمود:
وَ مَنْ صَلَّي فِي اللَّيْلَةِ الثَّالِثَةِ مِنْ شَعْبَانَ رَکْعَتَيْنِ يَقْرَأُ فِي کُلِّ رَکْعَةٍ فَاتِحَةَ الْکِتَابِ مَرَّةً وَ خَمْساً وَ عِشْرِينَ مَرَّةً قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ فَتَحَ اللَّهُ لَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابِ الْجَنَّةِ- وَ أَغْلَقَ عَنْهُ سَبْعَةَ أَبْوَابِ النَّارِ وَ کَسَاهُ اللَّهُ أَلْفَ حُلَّةٍ وَ أَلْفَ تَاج‏
«هر کس در شب سوم شعبان دو رکعت نماز، در هر رکعت يک بار «فاتحة الکتاب» و بيست و پنج بار سوره «قُلْ هُوَ اَللّهُ أَحَدٌ» را بخواند، خداوند در روز قيامت درهاي هشتگانه بهشت را به روي او مي گشايد و درهاي هفتگانه جهنم را به رويش مي بندد و هزار دست لباس به او پوشانده و هزار تاج بر سرش مي گذارد.»
ديگر اعمال روز سوم شعبان:
استغفار يکي از بهترين دعاها و ذکرهاي ماه شعبان است که به جاي آوردن آن در هر يک از روزهاي اين ماه از جمله سوم شعبان به تعداد 70 مرتبه، براي افراد مختلف بسيار تأثيرگذار است.
صلوات فرستادن بر خاندان اهل بيت(ع) در تمامي روزهاي ماه شعبان بخصوص در روز ولادت امام حسين(ع)، روز ولادت حضرت ابوالفضل(ع) و روز ولادت امام سجاد(ع) نيز از ارزش بسيار بالايي برخوردار است.
گردآوري: بخش مذهبي بيتوته

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۱۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند

به گزارش همشهری آنلاین،‌امام جعفر صادق علیه السلام، رئیس و بنیان‌گذار مکتب شیعه جعفری است. شخصیتی عالم و بزرگوار که در طول عمر ۶۵ ساله خود، بیش از چهار هزار شاگرد را در علوم و دانش‌های گوناگون فقهی، علمی، کلامی، توحیدی، ولایتی، حدیث نفس، معرفت‌شناسی و … آموزش دادند به طوری که چهره‌های علمی بزرگی مانند جابر بن حیان، زراره بن اعین، ابان بن تغلب، ابو حمزه ثمالی، هشام بن حکم، مفضل بن عمر و بسیاری شخصیت‌های شناخته‌شده و مطرح در مکتب آن حضرت علم و دانش آموختند. شاگردان امام صادق (ع) تنها از میان مردم شیعه مذهب نبودند، بلکه حتی مردمی از اهل سنت، یهودیان و مسیحیان هم در مکتب آن حضرت شاگردی کرده و از دانش و علم ایشان بهره بردند. حوزه‌های علمیه یادگار مکتب امام صادق (ع) بوده و طلبه‌های امروز، شاگردان و رهروان آن حضرت در تعلیم، تربیت، تحصیل و تدریس علوم دینی هستند.گزارش پیش رو زندگی طلبگی طلاب در حال تحصیل در حوزه علمیه شهرستان گرگان را به تصویر کشیده است.

طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی کد خبر 849335 منبع: مهر برچسب‌ها استان مازندران امام خمینی خبر ویژه جامعه روحانیت مبارز

دیگر خبرها

  • بازدید از موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و امام رضا (ع) رایگان شد
  • عدالت برای همه، ظلم به هیچ‌کس؛ محور پنجمین کنگره امام رضا(ع)
  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو
  • درب طلای حرم امام رضا (ع) آماده شد + جزئیات
  • اعزام زائر اولی ها به مشهد طی دهه کرامت در ورامین
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • درب طلای حرم امام رضا (ع) آماده شد
  • درب طلای حرم امام رضا(ع) آماده شد
  • عزاداری شهادت امام صادق(ع) در حرم حضرت معصومه(س)
  • شمه ای از کرامات امام صادق(ع)